Hoppa till huvudinnehåll
Group Created with Sketch.
Tjej sitter i en soffa med sin dator

Ansökningswebben – där du gör din ansökan

Senast uppdaterad: 13 sep 2019

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Innan du ska ansöka får du inloggningsuppgifter av din SYV eller ditt antagningskansli.

Ansökningswebb

Du gör din ansökan via ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari. På ansökningswebbens startsida finns instruktioner om hur du gör din ansökan.

Ansökningswebben är även öppen för ansökningar under perioden 25 april–15 maj om du behöver göra någon ändring i dina val. Om du ansöker efter den 15 maj räknas din ansökan som en sen ansökan.

Inloggningsuppgifter

Om du går i årskurs 9 eller på ett introduktionsprogram får du inloggningsuppgifter till ansökningswebben av din SYV eller hemskickade i början av januari. Det är viktigt att du sparar uppgifterna under hela ansökningsperioden. Tips: fota av dem med mobilen så har du dem alltid med dig!

Om du inte går i skolan kan du beställa inloggningsuppgifter från det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

Kontaktuppgifter till antagningskanslierna

Kvittens

När du gjort dina val på ansökningswebben sparar du din ansökan. Skriv ut en kopia av din ansökan och underteckna den. Detta blir en kvittens som du ska lämna till din studie- och yrkesvägledare. Går du inte i skolan skickar du din kvittens till det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

 

 

Tänk på:

 • Sök till mer än en utbildning
 • Rangordna dina val
 • Spara dina inloggningsuppgifter
 • Håll koll på viktiga datum i ansökningsprocessen
Nästa sida: Omval

Läs även om

 • Ska du flytta utanför Skåne och västra Blekinge?

  Meddelar ditt antagningskansli i god tid om du ska flytta till en kommun utanför Skåne och västra Blekinge under ansökningsperioden.

 • Antagning – så går det till!

  Ansökningsprocessen till gymnasiet består av flera steg. Antagningen till gymnasieskolorna i Skåne och västra Blekinge hanteras av sex antagningskanslier. Varje kansli ansvarar för ett visst antal kommuner.

 • Svara på ditt antagningsbesked

  Från 1 juli kan du logga in på ansökningswebben och se ditt slutgiltiga antagningsbesked. Senast 23 juli behöver du ha registrerat ditt svar.