Hoppa till huvudinnehåll
Group Created with Sketch.
Händer som skriver på ett tangentborg på en bärbar dator

Om webbkakor

Senast uppdaterad: 23 apr 2020

Vi använder webbkakor på Skånegy. En webbkaka är en liten textfil som innehåller information som lagras på din dator. Webbkakorna används för att förbättra webbplatsen för dig och för att kunna analysera hur den används.

Olika sorters webbkakor

Det finns två typer av webbkakor:

  1. En permanent webbkaka, som ligger kvar på din dator under en bestämd tid och återanvänds nästa gång du besöker webbplatsen.

  2. En sessionswebbkaka, som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbplats. Den här sortens kakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Allmän information om webbkakor finns på Post- och telestyrelsens webbplats

På skanegy.se används webbkakor bland annat gällande notisen om cookies, i koppling till SYV-chatten samt för besöksstatistik i förhållande till Google Analytics.

Om du inte vill godkänna webbkakor

Om du inte vill att skanegy.se ska använda webbkakor kan du stänga av funktionen i säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Då kommer inga webbkakor att lagras, men vissa funktioner på webbplatsen kan då fungera sämre. Du kan då till exempel få notisen om cookies varje gång du besöker sajten eller en återkommande popup om SYV-chatten även om du stängt rutan. Du kan även ställa in i din webbläsare att du vill få en varning varje gång en webbplats försöker sätta en webbkaka på din dator.

Vi arbetar hela tiden för att förbättra skanegy.se

På skanegy.se använder vi Google Analytics för att samla in statistik och få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. För att det ska vara möjligt sätts olika webbkakor på besökarnas datorer. Vi samlar inte in data om individuella besökares personuppgifter, så ditt IP-nummer anonymiseras. Vissa funktioner på webbplatsen kräver webbkakor för att fungera ordentligt.

Vill du inte att ditt besök räknas in i statistiken?

Om du inte vill att dina besök på Skånegy ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera ett tillägg i din webbläsare.

Ladda ner Google Analytics tillägg till webbläsare (info på engelska)

Gå till Google Analytics Sekretesspolicy