Hoppa till huvudinnehåll
Group Created with Sketch.
Böcker i bokhylla

Reservantagning

Senast uppdaterad: 20 okt 2019

Reservantagningen börjar i augusti, det vill säga efter att svarstiden har gått ut för det slutgiltiga antagningsbeskedet. Gymnasieantagningen fyller då på gymnasieskolornas lediga platser med elever som står i reservkö. Reservantagningen avslutas den 15 september.

Hur funkar reservantagningen?

Reservantagningen startar i början av augusti och håller på en bit in i september. Du kan få en reservplats om du har fått en plats på ett av dina lägre val och meddelade i ditt svar på antagningsbeskedet att du vill stå kvar som reserv på högre val.

Blir det platser lediga på en utbildning under reservantagningen så tilldelas de i turordning till de på reservlistan. Det betyder att antagningskanslierna erbjuder en ledig plats först till de som sökt i tid och står som reserv nummer 1 och så vidare.

Svara på ditt antagningsbesked så snart som möjligt - helst via ansökningswebben.

När får jag veta om jag får en reservplats?

Reservantagningen visas på ansökningswebben i början av augusti. Det viktigt att du svarar på ditt nya antagningsbesked omgående om du har fått en reservplats då.

Efter det sker löpande antagning till de platser som är eller blir lediga. Om du blir erbjuden en plats då får du besked via sms. Det är viktigt att du svarar enligt instruktionerna i sms:et omgående, annars förlorar du platsen du blivit erbjuden. Du kan bli erbjuden reservplats fram till den 15 september när antagningen stängs.

Har du frågor?

Kontakta ditt antagningskansli om du har frågor om reservantagning.

Nästa sida: Studier utanför Skåne och västra Blekinge