Hoppa till huvudinnehåll
Group Created with Sketch.
Böcker

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Färskvaror, delikatesser och catering

Helsingborgs Lärlingsgymnasium

Läs mer på skolans hemsida

Om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Innehåll

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är ett viktigt inslag i utbildningen. En del skolor erbjuder programmet som lärlingsutbildning. Du får samma kunskaper men gör minst hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser.

Mer info om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om inriktningen färskvaror, delikatesser och catering

Du får lära dig om måltidens delar, om hur man väljer råvaror och tillagar dessa. Hur man väljer drycker, dukar och lägger upp snyggt för att sälja. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som matinformatör eller säljare med specialisering mot exempelvis matlagning, bageri eller konditori.