
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Bageri och konditori
Lärlingsutbildning
Läs mer på skolans hemsidaOm restaurang- och livsmedelsprogrammet
Nyhet! Nu ger alla 18 nationella program grundläggande behörighet till högskola och universitet.
Innehåll
Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är ett viktigt inslag i utbildningen. En del skolor erbjuder programmet som lärlingsutbildning. Du får samma kunskaper men gör minst hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser.
Om inriktningen bageri och konditori
Du lär dig om hantverket med framställning och tillverkning av råvaror inom bageri och konditori. Du får framför allt kunskaper för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Du får lära dig det som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet och försäljning. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.