Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Flygteknikcenter

Klippan
Kommunal skola
70 elever

Flygmekaniker – Vi leder dig till drömjobbet! Satsa på en framtidsbransch med goda utsikter. Har du ett stort teknikintresse är Flygteknikcenter i Ljungbyhed rätt val.

Flygmekaniker är ett mångsidigt yrke med underhåll, inspektioner, komponentutbyten och felsökning på flygplan. Det kräver ingen styrka men teknisk skicklighet. På vår skola varvar vi teori och praktik på våra flygplan i hangarerna. Lärarna är erfarna inom civil och militär flygbransch.

Efter utbildning öppnar sig många möjligheter både i Sverige och utomlands. Många flygmekaniker arbetar inom flygbranschen, men eftersom utbildningen även ger kunskap inom digital teknik, hydraulik, pneumatik och elektriska system, finns det jobbchanser i andra högteknologiska branscher. Eleverna börjar med underhållstekniker och metoder som används vid underhåll av flygplan, lär sig även verktygshantering och följa manualer. Därefter praktisk träning på våra flygplan.

Skolan har nära kontakt med branschen för att säkerställa modern utbildning vilket ger väl förberedda flygmekaniker. Skolan har riksintag och därmed elever från hela landet där de flesta bor på skolans elevboende. Detta skapar en bra gemenskap och vänner för livet.

Läs hela skolans presentation

Riksrekryterande program

Flygteknikutbildningen

Flygplan

  • Riksrekryterande