Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

G.O. Kompetens Transportgymnasium

Helsingborg
Fristående skola
130 elever

G.O. Kompetens Transportgymnasium är det lilla transportgymnasiet i Vallåkra. På skolan möter vi eleverna på individplan och möjliggör en nystart i skolan med fokus på transportyrket. Som enda skola i Skåne har vi enbart ett yrkesprogram med en inriktning – transport. Vi utbildar yrkesförare.

På vår skola i Vallåkra går cirka 130 elever som valt att utbilda sig till yrkesförare. Vi ser våra elever som kollegor inom transportbranschen och vårt mål är att eleven ska ta sin yrkesexamen och bli anställningsbar inom transportsektorn direkt efter studenten. Vår lilla skola har goda möjligheter att individanpassa och ge nystart i en praktisk lärmiljö.

Med enbart inriktning transport på skolan har antagna elever inriktningsgaranti. Med endast en inriktning skapas unika möjligheter att anpassa all verksamhet mot yrket. Detta genomförs bland annat genom ämnesövergripande undervisning där lärare i matematik, engelska och svenska har gemensam undervisning med yrkeslärare.

På skolan erbjuds fulla körkortsbehörigheter och certifikat som krävs för chaufförsyrket. Med ett tiotal lastbilar samt personbilar, truckar och hjullastare kan elever alltid sitta i ett fordon vid praktisk verksamhet. Omgivningarna kring skolan erbjuder mjukstart i trafiken för nya chaufförer och utgör en trygg lärmiljö för eleven.

Tillsammans med branschföretagen skapar vi ett brett kontaktnät som eleverna blir en naturlig del av i såväl skolan som framtida anställningar.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Fordons- och transportprogrammet

Transport

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Fordons- och transportprogrammet

Yrkesintroduktion mot Fordons- och transportprogrammet

  • Profil: Personbilsteknik
  • Profil: Lager och terminal
  • Profil: Gymnasieförberedande profil