Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Katedralskolan

Lund
Kommunal skola
1500 elever

Katedralskolan, som är Nordens äldsta gymnasieskola, erbjuder högklassig utbildning på studieförberedande program. Hos oss möter du enbart legitimerade lärare. Vårt skolbibliotek är bemannat varje dag och vi har en närvarande elevhälsa. Skolan ligger i Lunds centrum med gångavstånd till stationen.

Genom vårt centrala läge, mitt i studentvimlet, och alla kontakter som vår välutbildade personal har, så kommer världen till Katte när den ändå är i Lund. Under de senaste åren har Katte-elever fått möta Nobelpristagare, företagsledare, ministrar, forskare och kardinaler. Samtidigt är det vårt gedigna vardagsarbete som vi är mest stolta över: goda lektioner varje dag, i snyggt inredda klassrum med inspirerande lärare och moderna läromedel.

Hos oss varierar arbetssätten och dina åsikter som elev tas till vara. På Katte samsas gamla traditioner med nya upptåg. Det ständiga myllret av aktiviteter och de stora möjligheterna att fritt välja inspirerande kurser är kännetecknande för vår skola. När livet tjorvar ihop sig finns det hjälp att få, både med studieplanering, extra träning och organiserat stöd. Varje dag finns kuratorer och skolsköterskor på plats. Och ibland kan det vara en fika med en kompis i vårt mysiga skolcafé som gör dagen lite ljusare. Många engagerar sig för andra redan under tiden på Katte i några av våra många elevföreningar. Här förbereds du för livet – både akademiskt och som medmänniska. Som en elev uttryckte det: ”Kommer du in på Katte, kan du förändra världen!”

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

Ekonomiprogrammet

Juridik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Profil: Science

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Spetsutbildning: Samhällsvetenskapsprogrammet särskild variant historia (spetsutbildning)
  • Riksrekryterande

Övriga program

International Baccalaureate Diploma Programme

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Ekonomiprogrammet

Programinriktat val mot Naturvetenskapsprogrammet

Programinriktat val mot Samhällsvetenskapsprogrammet