Välkommen till Skånegy – om gymnasievalet i Skåne och västra Blekinge!

Information på andra språk – tips

Senast uppdaterad:

Skolverket har tagit fram information om gymnasieskolan och program på olika språk. På den här sidan hittar du länkar till den informationen.

Information om svenska skolsystemet

Skolverket har tagit fram information om svenska skolsystemet på en mängd olika språk.

Om program i gymnasieskolan

Skolverket har även tagit fram information om program i gymnasieskolan på olika språk.

Introduktionsprogram

Nationella program

I Skolverkets utbildningsguide går det att läsa om de 18 nationella programmen på olika språk via respektive programsida. Du hittar sidorna om de nationella programmen på sidan som länkas nedan. När du gått in på ett nationellt program kan du välja språk överst på programsidan.

Nationella program i anpassad gymnasieskola

I Skolverkets utbildningsguide går det att läsa om de 9 nationella programmen i anpassad gymnasieskola på olika språk via respektive programsida. Du hittar sidorna om de nationella programmen på sidan som länkas nedan. När du gått in på ett nationellt program kan du välja språk överst på programsidan.

Har du frågor?

Syv på din skola kan hjälpa dig med frågor kring gymnasievalet.

Meritvärden

Det är ofta fler som söker till populära utbildningar än vad det finns platser. Då avgör betygen vem som får en plats. Du kan få en uppfattning om vilka betyg du behöver ha för att ha en chans att komma in på olika utbildningar genom att titta på meritvärden från tidigare år – men tänk på att de förändras varje år!

Från 15 april kan du se de preliminära meritvärdena för utbildningarna som startar på höstterminen samma år och från 1 juli kan du se meritvärdena från den slutliga antagningen.

Har du frågor om ansökan och antagning?

På Skånegy hittar du information om gymnasieskolan samt ansökan och antagning till gymnasiet i Skåne och västra Blekinge. Vi har även samlat svaren på vanliga frågor på en sida.

Hittar du inte svar på dina frågor på Skånegy? Fråga din syv eller chatta med syv här på Skånegy! Om de inte kan svara på din fråga kan du kontakta det antagningskansli som har hand om din hemkommun.