Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Flyinge Hästsportgymnasium

Lund
Fristående skola
50 elever

För att lyckas i branschen krävs kunskap om hästar, färdigheter i att rida men också kompetensen att sköta det som finns runt omkring. På Flyinge Hästsportgymnasium får du lära dig om alla delar av hästbranschen. Du får kunskaper som gör dig anställningsbar och trygg i ditt kommande yrkesliv!

Flyinge Kungsgård är en av Sveriges tre riksanläggningar och huvuduppdraget är att förse ridsport-Sverige med rätt kunskap och kompetens för hästbranschens fortsatta utveckling.

Den röda tråden för gymnasieutbildningen på Flyinge Hästsportgymnasium är att kunna skapa sig ett lyckat yrkesliv inom hästbranschen. Att lära sig rida och hantera hästar är viktigt och det ägnas mycket tid åt de momenten samtliga utbildningsår. Men timmen i sadeln är inte det enda man måste kunna för att nå framgång i arbetslivet. Att sköta stall, lösdrifter, utemiljöer och ridbaneunderlag är också viktigt att kunna för att nå framgång i branschen.

På Flyinge Hästsportgymnasium är hästarna mittpunkten och genomsyrar nästan alla utbildningsmoment även i kurser som traditionellt sätt inte handlar om hästar. I svenska är uppgifter kopplade till hästkunskap och i idrott är fokuset avsutten träning för att bli en bättre ryttare till exempel. Alla elever får en dator under studietiden.

APL, arbetsplatsförlagt lärande, genomförs i samtliga årskurser om totalt 17 veckor.

I anslutning till skolan finns elevhem och möjlighet till uppstallning av egen häst finns både på anläggningen och i stall runt omkring.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Naturbruksprogrammet

Hästhållning

  • Särskild variant: Naturbruksprogrammet - Hästhållning

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet

Hästhållning

  • Särskild variant: Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet - Hästhållning