Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Lars-Erik Larssongymnasiet

Lund
Fristående skola
180 elever

Hos oss på Lars-Erik Larssongymnasiet, som ligger centralt i Lund, kan du läsa NA eller SA samtidigt som du fördjupar dig i musiken.

Utbildningarna hos oss är särskilda varianter men ger dig samma högskolebehörighet som ett nationellt naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt program gör. På det naturvetenskapliga programmet kan du välja mellan två inriktningar; naturvetenskap eller samhälle, medan du följer den samhällsvetenskapliga inriktningen på det samhällsvetenskapliga programmet.

I musikprofilen som är identisk på de båda programmen, ingår körsång, ensemble och musikteori som mest omfattande kurser. Musiken spänner över många olika musikstilar – från klassiskt till rock. Exempel på ensembler är stråkorkester, rockband, gospel, gitarrensemble, storband, träblåsensemble och jazzkör. De som inte spelar ett instrument sjunger istället i en extra kör. Valbara fördjupningar inom musiken erbjuds i ensemble och estetisk kommunikation. Dessutom undervisas man i gehörs- och musiklära. Vår musikprofil är av hög kvalitet och en bra förberedelse för dig som vill söka vidare till musikaliska studier på musikhögskola eller folkhögskola.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Särskild variant: Naturvetenskapsprogrammet - Musik särskild variant

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

  • Särskild variant: Naturvetenskapsprogrammet - Musik särskild variant

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

  • Särskild variant: Samhällsvetenskapsprogrammet - Musik särskild variant