Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

LBS Kreativa Gymnasiet Lund

Lund
Fristående skola
370 elever

LBS Kreativa Gymnasiet Lund utbildar dig för att lyckas i framtidens kreativa branscher. Vi är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet.

Våra lokaler ligger i centrala Lund med bara några minuters promenad från Lunds centralstation. Här finns studios för många slags skapande: musik-, film-, foto-, och poddstudio. Här kan du välja mellan det estetiska programmet och teknikprogrammet som båda ger dig behörighet att plugga vidare efter gymnasiet.

Varje år har vi projektveckor där du fokuserat får göra projekt kopplat till din utbildning. Exempelvis utvecklar spelgrafiker och spelutvecklarna spel tillsammans. Vi arrangerar även LAN och andra aktiviteter under året.

I Lund finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen. Vi har samarbeten med högskolor och ger våra elever skarpa projekt för att testa på framtidens kreativa branscher redan på gymnasiet.

På LBS får du gå med likasinnade elever som brinner för att skapa spel, grafik, musik, foto och film. Det skapar en fin gemenskap där alla brinner för samma sak, fast inom olika intressen.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Estetiska programmet

Bild- och formgivning

  • Profil: Grafisk design
  • Profil: Spelgrafik

Estetiska programmet

Estetik och media

  • Profil: Foto & Film

Estetiska programmet

Musik

  • Profil: Musikproduktion

Teknikprogrammet

Design och produktutveckling

  • Profil: Spelutveckling

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

  • Profil: App- och webbutveckling