Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Peabskolan Malmö

Malmö
Fristående skola
100 elever

Välkommen till oss på Peabskolan – samhällsbyggarskolan! Vi är en fristående gymnasieskola som utbildar inom samhällsbyggnad. Hos oss kan du läsa program med inriktning husbyggnad och mark- och anläggning. Vår vision är att varje elev hos oss ska göra sin bästa möjliga resa.

På Peabskolan består över 50 procent av tiden i årskurs 2 och 3 av praktik. Genom praktiken bygger du inte bara upp en gedigen kunskap inom bygg och anläggning utan får också ett brett kontaktnät inom branschen. En examen från Peabskolan ger dig en bra start på karriären och stora möjligheter till jobb. Bli en samhällsbyggare du också!

På Peabskolan har vi även introduktionsprogram för dig som inte är behörig att söka till ett nationellt gymnasieprogram.

Våra hörnstenar är "lärandet anpassas efter varje elev", "teori vävs på ett naturligt sätt in i de praktiska delarna", "vi arbetar aktivt för en gemensam värdegrund" och "vi har nära samarbeten med företag från branschen". Aldrig snickrat förut? Inga problem! Vi börjar från grunden.

Första året på skolan ser likadant ut för alla. I årskurs 2 väljer du sedan inriktning eller har möjlighet att byta.

Välkommen till oss på Peabskolan! Här har vi arbetslivet som klassrum.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Bygg- och anläggningsprogrammet

Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet

Mark och anläggning

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Bygg- och anläggningsprogrammet

Yrkesintroduktion mot Bygg- och anläggningsprogrammet