Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Estetiska programmet

Musik

Instrument

Elbas
Elgitarr
Gitarr
Keybord
Piano
Sång
Trummor

Moderna språk individuellt val

Steg 3

Franska
Spanska
Tyska

Steg 1

Modersmål

Om estetiska programmet

Estetiska programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Mer info om estetiska programmet

Om inriktning musik

Inriktningen musik ger fördjupade kunskaper i musik från olika tider och kulturer. Du utvecklar ditt musikutöv-ande och konstnärliga skapande och förmågan att uppleva och tolka musik ur olika perspektiv. Du får möjlighet att fokusera på något musikområde.

Om spetsutbildning estetiska programmet - musik spetsutbildning

Om du vill satsa extra mycket på din musikutbildning är Spykens spetsutbildning i musik något för dig! På Spyken får du en modern och avancerad undervisning i gehörs- och musiklära, ensemble, kör samt i två olika instrument (huvud- och biinstrument). Du kan läsa kurser inom musikproduktion och musikimprovisation eller välja att utveckla ditt individuella spel och ensemblespel. Om du vill bredda behörigheten mot eftergymnasial studier erbjuder vi kurser som matematik 2b och 3b, naturkunskap 2 samt moderna språk som du kan välja till under din tid på Spyken.

Läs mer på skolans hemsida