Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Academy of Retail and Business

Kristianstad
Fristående skola
120 elever

Academy of Retail and Business är den lilla skolan med det stora hjärtat! Vår främsta uppgift är att utveckla och förbereda eleverna för livet efter gymnasiet, oavsett om de vill läsa vidare på högskola, börja arbeta eller starta eget. Detta med stor närhet till Kristianstads näringsliv!

Vi erbjuder en utbildning för att möta framtidens krav på kompetens. Vi strävar efter att minska avståndet mellan utbildning och verklighet för att på så sätt ge eleverna en så rättvis och korrekt bild som möjligt av hur livet efter gymnasiet ser ut, oavsett vad du vill göra då.

På ARB kommer vi att ge dig kunskaper om ekonomi och försäljning men framförallt, utifrån skolans fokus på business, utbilda dig i hur du framgångsrikt förbereder och bygger upp ett företag.
Vi erbjuder en yrkes- och högskoleförberedande gymnasieutbildning, där du under dina tre år hos oss får träffa några av Sveriges mest erfarna personer från ledande aktörer i näringslivet. Du kommer att få spendera tid ute på arbetsmarknaden genom studiebesök och praktik.

Skolan besöks varje vecka av företagare som träffas på skolan för att göra affärer med varandra. Skolan har ett unikt samarbete med C4 Shopping vilket öppnar upp oerhört många möjligheter för eleverna.
Vi har ett bra samarbete med flera högskolor för att ge eleverna möjlighet att få kunskap och information om hur livet som studerande på högskolan är och vad du som sökande bör tänka på.

Skolan ligger i centrala Kristianstad med gångavstånd till a

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi