Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Agnesfrids gymnasium

Malmö
Kommunal skola
220 elever

Tycker du om el, teknik och bilar? Då är Agnesfrids gymnasium en spännande skola för dig! Här får du lära om service, reparationer och underhåll av olika fordon. Väljer du el- och energiprogrammet lär du dig bl.a. att installera och reparera elanläggningar.

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas, både med din utbildning och med att få ett bra arbete i framtiden. Vi ger dig goda kunskaper inom ditt område och en bra övergång till arbetslivet.

Vi satsar på små undervisningsgrupper, moderna undervisningslokaler och verkstäder, samt många vuxna att möta och lära av. Till exempel har varje klass två mentorer. Naturligtvis försöker vi knyta ihop de gymnasiegemensamma ämnena med karaktärsämnet – undervisningen ska kännas som en helhet och vara meningsfull.

Vi erbjuder samtliga inriktningar inom det nationella fordons- och transportprogrammet samt inriktningen elteknik på el- och energiprogrammet. På skolan har vi också introduktionsprogram.

Hösten 2018 blev Agnesfrids gymnasium certifierat Motorbranschcollege, MBC. Det innebär att våra fordonstekniska utbildningar klarar de kvalitetskriterier som motorbranschen definierat. På ett Motorbranschcollege läggs stor vikt på ett nära och strukturerat samarbete mellan skola, företag och bransch. Det här är en kvalitetsstämpel som gör att våra elever kan vara säkra på att deras utbildning är av god kvalitet utifrån motorbranschens krav.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

El- och energiprogrammet

Elteknik

Fordons- och transportprogrammet

Karosseri och lackering

Fordons- och transportprogrammet

Lastbil och mobila maskiner

Fordons- och transportprogrammet

Personbil

Fordons- och transportprogrammet

Transport

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot El- och energiprogrammet

Elteknik

Programinriktat val mot Fordons- och transportprogrammet

  • Profil: Personbil
  • Profil: Karosseri- och lackering
  • Profil: Lastbil- och mobilamaskiner

Språkintroduktion

  • Profil: Sökbar via Malmö stads gymnasieskolor (MSGY)

Språkintroduktion

  • Profil: Fordon och transport

Yrkesintroduktion

  • Profil: Allmän yrkesorientering

Yrkesintroduktion mot Fordons- och transportprogrammet