Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Apelrydsskolan

Båstad
Fristående skola
230 elever

Apelrydsskolan är en gymnasieskola i Båstad som driver sex olika gymnasieprogram och som dessutom har eget internatboende. Skolan har funnits sedan 1914 och varje år öppnas dörrarna för elever från närområdet men också för elever från hela Sverige, som bestämt sig för att läsa sin drömutbildning.

Apelryd är ett gymnasium för dig som vill lite mer med dina studier. Här får du plugga det du brinner för. Behöriga pedagoger, lugn studiemiljö och höga ambitioner är det som genomsyrar verksamheten.

Vår grund är att ge eleven bästa förutsättningar att utvecklas och nå sina studiemål vilket görs genom att bedriva en bra och kvalitativ undervisning som kombineras med spännande upplevelser i form av studieresor både i Sverige och utomlands samt olika profilveckor med stimulerande innehåll. Går du på något av yrkesprogrammen är såklart APL-perioder kopplade till ditt yrke en viktig del i din utbildning.

På Apelryd hittar du elever med vitt skilda intressen. Här samsas estetelever från spetsutbildningen med samhällselever, yrkeselever och elitsatsande padelspelare. Den härliga mixen tillsammans med de vackra lokalerna skapar en varm, tolerant stämning där det är lätt att känna sig välkommen.

Till skolan tar du dig med skolbuss som hämtar upp vid tågstationen och längs med hela vägen ut till skolan. Reguljärtrafiken avgår utanför skolan även efter skoltid vilket förenklar för elever som väljer att bosätta sig på internatet.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Barn- och fritidsprogrammet

Fritid och hälsa

  • Idrottsutbildning

Estetiska programmet

Bild- och formgivning

Estetiska programmet

  • Spetsutbildning: Etisk modedesign
  • Riksrekryterande

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kök och servering

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

  • Idrottsutbildning

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Barn- och fritidsprogrammet

Programinriktat val mot Estetiska programmet

Programinriktat val mot Restaurang- och livsmedelsprogrammet