Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Consensum Gymnasium Lund

Lund
Fristående skola
320 elever

Consensum ligger i en grönskande parkmiljö i södra Lund. Här jobbar engagerade lärare som håller hög kvalitet i sin undervisning. Vi erbjuder samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, vård-och omsorgsprogrammet, språkintroduktion samt individuellt alternativ. Varmt välkommen till oss!

Consensum är en gemytlig och modern gymnasieskola som ligger i en grönskande parkmiljö i södra Lund. Pendlingsmöjligheterna är mycket goda och busshållplats finns precis bredvid skolan.

Alla ska lyckas! Så lyder Consensums vision. Vi vill att du som elev ska rustas för livet, i ett lärande som är meningsfullt och begripligt, där du utvecklar en god självkänsla, mod och nyfikenhet att möta framtiden. Skolan ska vara en plats där möjligheterna finns, där varje dag är viktig och där det aldrig är för sent att göra framsteg. Genom stimulerande och utmanande undervisning vill vi att du som elev ska äga ditt eget lärande.

Kanske drömmer du om att jobba med människor och göra skillnad?
Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. Gemensamt för alla våra utbildningar är att du blir väl förberedd för framtiden, antingen du vill ha jobb direkt efter studenten eller du vill läsa vidare på tex högskola/universitet.

Vår skola har en stark elevhälsa som brinner för att arbeta med förebyggande och hälsofrämjande insatser.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Profil: Medicin
STARTAR EJ

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

  • Profil: Praktik

Vård- och omsorgsprogrammet

Introduktionsprogram

Individuellt alternativ

Språkintroduktion