Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Drottning Blankas Gymnasieskola Lund

Lund
Fristående skola
400 elever

Vi värnar om relationer och är övertygade om att engagemang är nyckeln till en bättre värld. Det personliga engagemanget vi har i din framgång och ditt välmående är viktigast. Allt sammanfattas i vår devis – det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Vår skola ligger centralt och brinner för både personligt, lokalt och globalt engagemang. Det visar vi bland annat genom samarbete med Amnesty för mänskliga rättigheter, där samarbetet har en central roll i undervisningen. För att du ska kunna nå dina mål får du under dina första två år en heltidsmentor som hjälper dig hitta rätt förutsättningar även när det känns tufft.

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill ska känneteckna oss, och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

  • Profil: Ekonomi

Ekonomiprogrammet

Juridik

  • Profil: Kriminologi

Estetiska programmet

Bild- och formgivning

  • Profil: Design och inredning
  • Profil: Grafisk design och reklam

Hantverksprogrammet

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

  • Profil: Hår- och makeupstylist

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

  • Profil: Uniform och beteende