Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Hedda Anderssongymnasiet

Lund
Kommunal skola
800 elever

Skolan för nästa föregångare! Mitt i Lund och mitt i verkligheten. Lunds nya gymnasieskola, inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet, ligger steget före. Det kommer du också att göra. Tillsammans jobbar vi för en bättre framtid för både dig och andra!

Ett stenkast från Lunds central växer sig Hedda Anderssongymnasiet allt större. En banbrytande skola som utnyttjar ny teknik och forskning kring hur vi bäst lär oss, utvecklas och får mod att ta oss an framtidens utmaningar. Utan några "så-har-vi-alltid-gjort"-begränsningar.

Här får du ge dig i kast med verkliga utmaningar i nära samarbete med näringslivet, Ung företagsamhet, universitetet och andra samhällsaktörer.

Tillsammans med de andra lär du dig att dra nytta av era olikheter och kompetenser och att med kreativitet och ny kunskap hitta nya lösningar på aktuella utmaningar. Det gör dig rustad för vidare studier. Men det lär dig också att samarbeta och hantera frågor som morgondagens arbetsgivare anser viktiga och som samhället behöver.

På Hedda får du drivna, dedikerade lärare som vet värdet av att jobba precis så här. Du möts av en modern miljö, uppdaterade klassrum och ett eget makerspace.

Skapa den skola och elevkultur som du alltid har önskat! På Hedda har du inte bara möjlighet att påverka själva skolan, utan också kulturen, stämningen och elevandan. Kanske är det du som startar något kul som i framtiden blir en klassisk Heddatradition.

Välkommen du också!

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

Ekonomiprogrammet

Juridik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet

Teknikvetenskap

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Ekonomiprogrammet

Programinriktat val mot Naturvetenskapsprogrammet

Programinriktat val mot Samhällsvetenskapsprogrammet

Programinriktat val mot Teknikprogrammet