Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Hörby Lärcenter

Hörby
Kommunal skola
170 elever

På Hörby Lärcenter erbjuder vi en liten och trygg studiemiljö med nära kontakt till pedagoger, mentorer, kurator samt studie- och yrkesvägledare.

På Hörby Lärcenter arbetar vi med eleven i fokus. Vi har ett relationellt förhållningssätt och tar ett gemensamt ansvar för våra elever. Här kan du som saknar flera grundskolebetyg få chansen att läsa upp dem och sedan gå vidare till yrkesintroduktion eller annan fortsatt utbildning. Inom individuellt alternativ finns även möjligheten att kombinera studier med praktik.

Vi anpassar utbildningen efter elevens förutsättningar och tillsammans med elevhälsans olika professioner skapar vi en hållbar studieplan.

På Hörby Lärcenter har IM tre klassrum. Vi har möjlighet att skärma av klassrummen och skapa rum i rummen för att öka flexibiliteten. Ett av klassrummen är ett tyst klassrum där man kan sitta om man har ett behov av ett mindre sammanhang.

Eleverna äter lunch på en närliggande skola tillsammans med personal och de har möjlighet till en aktiv rast i vårt bollhus. Där finns bland annat tillgång till biljard, pingis och sköna soffor.

Elevhälsan på Hörby Lärcenter består av kurator, speciallärare, studie- och yrkesvägledare. Elevhälsan arbetar med stödjande insatser som hjälper eleverna mot deras mål.

Läs hela skolans presentation

Introduktionsprogram

Individuellt alternativ

Språkintroduktion