Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Hvilan Gymnasium – Kabbarp

Staffanstorp
Fristående skola
250 elever

Välj en unik gymnasieupplevelse på Hvilan – mellan Malmö och Lund! Med över 150 års historia och en stark grön profil erbjuder vi yrkesprogram inom trädgård, florist och restaurang och livsmedel. Hvilan-andan ger dig möjlighet till personlig utveckling. Skapa din egen framtid hos oss!

Hos Hvilan hittar du en unik skolmiljö som lockar elever från hela landet. Med över 150 års erfarenhet, och en stark grön profil, skapar vi en miljö där elever trivs och utvecklas.

Vi är en gymnasieskola med yrkesprogram inom trädgård, florist och restaurang och livsmedel med möjlighet att bo på internat. Vår gröna profil genomsyrar allt vi gör. Här är maten närproducerad och ibland till och med egenodlad. Hvilan ägs av de tre Hushållningssällskapen i Skåne, Kronoberg/Blekinge och Sjuhärad, som driver flera naturbruksgymnasium. Stämningen på Hvilan är familjär, och här du har nära till klasskamrater, lärare och skolledning. Vi kallar det Hvilan-andan.

Vår Hvilan-anda ger dig förutsättningar att utvecklas i en lugn studiemiljö. Samtidigt har du möjlighet till nära samarbete med olika branscher och kan starta ditt eget UF-företag under gymnasietiden. När du tar studenten har du redan ett värdefullt nätverk och erfarenheter. Under gymnasietiden får du möjlighet att genomföra praktik utomlands.
Välkommen till en hållbar gymnasietid där du kan växa och skapa din framtid för arbete eller vidare studier!

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Hantverksprogrammet

Florist

Naturbruksprogrammet

Trädgård

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kök och servering

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Hantverksprogrammet

Florist

Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet

Trädgård

Programinriktat val mot Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Yrkesintroduktion mot Hantverksprogrammet

  • Profil: Florist

Yrkesintroduktion mot Naturbruksprogrammet

Yrkesintroduktion mot Restaurang- och livsmedelsprogrammet