Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Spira Teoretiska Gymnasium Lund

Lund
Fristående skola
200 elever

Spira Teoretiska Gymnasium i centrala Lund är skolan med charm. Skolan ligger mitt i Lunds myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C, på historisk mark. Förutom introduktionen av Elmemodellen har skolan två unika ”elever” – skolhundarna Sammi och Easy!

På Spira kan du välja mellan de teoretiska programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och ekonomi. Program som ger dig högskolebehörighet och öppnar många dörrar inför studier på universitet och högskolor.

Vår filosofi är att alla elever, oberoende av bakgrund, ska ha möjligheten till en bra skolgång. Vi tar emot elever som är i behov av extra stöd och som inte har grundläggande gymnasiebehörighet. Vi anser att alla elever kan gå ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Skolan ligger i nyrenoverade lokaler inrymda i kulturminnesmärkta Ribbingska från tidigt 1900-tal. Rektor Eva-Lena Brafield är upphovsman och grundare av den framgångsrika Elmemodellen. En pedagogisk och inkluderande undervisnings- och lärmiljö som ökar studiero och trygghet får både elever och lärare. Det innebär bland annat att våra klassrum är inredda så att varje elev har en egen arbetsplats, till skillnad från den traditionella föreläsningssalen.

På skolan arbetar ett glatt gäng lärare som undervisar med stort engagemang. I klassrummet väver vi in dagsaktuella ämnen på ett kreativt och pedagogiskt vis. Ett återkommande inslag på skolan, förutom Ung Företagsamhet, är temaveckor inom entreprenörskap.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

Ekonomiprogrammet

Juridik

STARTAR EJ

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

STARTAR EJ

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Programinriktat val mot Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap