Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

JENSEN Gymnasium (Helsingborg)

Helsingborg
Fristående skola
250 elever

JENSEN gymnasium i Helsingborg slog upp portarna 2009. Vi finns i fräscha lokaler på Kaliforniegatan i centrala Helsingborg, nära till både tåg- och bussförbindelser. Vi finns till för dig som har höga ambitioner!

Positiv studiekultur – Vi lyssnar ofta och noga på våra elevers önskemål och engagerar våra elever i hur vi ska förbättra skolan. I våra utvärderingar framgår det tydligt att vi har kompetenta och uppskattade lärare med hög behörighet. Våra lärare hjälper alltid våra elever att ta nästa steg i sin kunskapsutveckling för att nå sina mål. Vi har en positiv studiekultur på vår skola och vi lägger stort fokus på ordning och arbetsro. Eleverna upplever stor trygghet och uppskattar den lilla skolan där alla känner alla.

Bildningsresa i Europa – Varje år får elever möjlighet att åka på bildningsresa i Europa. Vi har tidigare besökt Portugal, Tyskland, Bryssel, Paris, Berlin, Madrid, Malaga m.m. Där får de bland annat besöka gymnasieskolan, träffa ungdomar och ha ett lärorikt utbyte under en vecka.

Tradition – Vi har flera återkommande traditioner på skolan för att öka lusten till lärande och för att du ska få nya vänner för livet. Vi har bland annat nobelmiddag, brännbollsturnering, paddling, vandring, cykling, övernattning och olika typer av temadagar.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

  • Profil: Företagsekonomi

Ekonomiprogrammet

Juridik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Profil: Kriminologi

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

  • Profil: Kriminologi

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

  • Profil: Försvar & Säkerhet