Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Johannes Hedberggymnasiet

Helsingborg
Fristående skola
450 elever

Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium. Skolan är en del av Folkuniversitetet, en icke-vinstdrivande stiftelse, och med sin universitetskoppling får du här en gedigen studieförberedande utbildning inom samhällsvetenskapliga eller naturvetenskapliga programmet.

Här får du vara den du är – Varje dag kommer du att möta andra människor – både lärare och elever – som brinner för att hela tiden få lära sig mer. Skolan har små klasser om cirka 25 elever, vilket gör att alla blir sedda och studieron är mycket hög.

Vi erbjuder alla inriktningar på både det natur- och samhällsvetenskapliga programmet, och du behöver inte välja förrän inför årskurs 2. Här är det roligare att lära och lättare att lyckas. Att vara elev på hos oss är att våga utsätta sig för kunskap som förändrar, att våga vilja och att våga agera.

Nya fräscha lokaler med centralt läge – Vi håller till i nyrenoverade fräscha lokaler med ingång från hörnet Gasverksgatan / Södergatan. Gångavstånd till Knutpunkten med cirka 5 minuters promenad.

Fysisk aktivitet – Hälsobanken är en prisbelönt satsning som ger dig som elev möjligheten att kunna aktivera dig fysiskt på skoltid.

Kom och prova på – Om du är intresserad av Johannes Hedberggymnasiet kan du boka tider via vår hemsida, eller kontakta oss om att få gå med på en prova på dag – du får då en egen elevguide som är med dig under en halvdag.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Medier information och kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap