Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

KLARA Teoretiska Gymnasium Malmö

Malmö
Fristående skola
250 elever

På KLARAs teoretiska gymnasium Malmö rustar vi dig för en värld av möjligheter där du med din kunskap, ditt engagemang och ditt driv kan göra skillnad. Få den bästa förberedelsen för studier på högskola eller universitet, och ditt första steg mot en hållbar framtid.

På KLARA erbjuder vi dig en unik möjlighet att utforska akademiska studier redan under din gymnasietid. Du kommer få lära dig vetenskapligt skrivande, olika former av argumentationsteknik och när det är dags för gymnasiearbetet i årskurs tre har vi ett arbetssätt som liknar det du kommer att möta på universitetet. Genom att vägleda dig i utvecklingen av din studieteknik rustar vi dig för framgång i framtida utbildningar. Dessutom ger vi dig verktygen som behövs för att leva ett klimatsmart och hållbart liv, där dina val har en positiv inverkan på en global skala, oavsett vilket program du väljer att följa. Genom att integrera FN:s globala mål direkt i vår undervisning strävar vi på KLARA efter att ge dig de absolut bästa förutsättningarna för att forma en givande framtid.

Vår skola ligger centralt nära både Malmös centralstation och universitetsområdet, vilket innebär goda kommunikationsförbindelser både inom och utanför Malmö. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med trevliga skollokaler bestående av både hörsalar, lektionssalar och ett helt nytt labb.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

Ekonomiprogrammet

Juridik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap