Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

LBS Kreativa Gymnasiet (Helsingborg)

Helsingborg
Fristående skola
260 elever

LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg utbildar dig för att lyckas i framtidens kreativa branscher. Vi är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet.

Skolan finns i kreativa lokaler i centrala Helsingborg. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Hos oss är det alltid mycket på gång. På skolan anordnas det LAN, profildagar, konstutställningar, filmtävlingar, e-sportstävlingar och turneringar. Det hålls också Masterclasses, vilket är externa besök, alltifrån gamla LBS:are som berättar vad de gör nu till rektorn för en filmskola i Sydney.

I Helsingborg finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, webb- och spelbranschen.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Estetiska programmet

Bild- och formgivning

  • Profil: LBS Grafisk design
  • Profil: LBS Spelgrafik

Estetiska programmet

Estetik och media

  • Profil: LBS E-sport
  • Profil: LBS Foto & Film

Teknikprogrammet

Design och produktutveckling

  • Profil: LBS Spelutveckling