Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

LBS Kreativa Gymnasiet Kristianstad

Kristianstad
Fristående skola
160 elever

Hos oss på LBS Kristianstad får alla med en kreativ ådra sitt utlopp. Oavsett om du är kreativ inom teknikens värld och kanske särskilt spelprogrammering eller inom de estetiska inriktningarna kring grafisk design, foto/film, spelgrafik eller e-sport.

Här finns en plats för alla som är intresserade av våra högskoleförberedande gymnasieprogram och som samtidigt vill fördjupa sig inom sina profilämnen.

När du kommer innanför skolans dörrar möts du av en mysig och kreativ miljö med människor omkring dig som bryr sig om dig. Att mötas av personer som hälsar på dig och som är glada att se just dig idag är också något speciellt med just vår skola.

Förutom en god undervisning kommer du även ha möjlighet att uppleva LAN, Cosplay, profilveckor, Game-Awards, Music And Media Awards, besök hos olika intressanta företag och besök av olika framstående personer inom it/estetik med mera.

Vi har den mesta undervisningen på skolan förutom idrotten, där vi har förmånen att få ha vår idrottsundervisning i Kristianstads bästa idrottslokaler på Arenan. Men du behöver inte gå någonstans för att få en god skollunch, för den serveras i vår matsal på andra våningen. Skolans elevråd och studentråd är aktiva råd där man kan vara med och göra skillnad för eleverna och skolan i stort.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Estetiska programmet

Bild- och formgivning

  • Profil: Grafisk design
  • Profil: Spelgrafik

Estetiska programmet

Estetik och media

  • Profil: E-sport
  • Profil: Foto & Film

Teknikprogrammet

Design och produktutveckling

  • Profil: Spelutveckling