Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Lunds Fordonstekniska Gymnasium

Lund
Fristående skola
60 elever

Den lilla skolan som ser VARJE elev! På Lunds Fordonstekniska Gymnasium ser vi vår litenhet som vår främsta styrka. På vår skola är vi endast ett sextiotal elever, uppdelade på tre årskurser. Skolan där alla känner alla och vi hjälps åt att ta hand om varandra, utifrån varje individs unika behov.

På Lunds Fordonstekniska Gymnasium har vi fokus på fordonsprogrammet, med inriktning personbilsteknik. När du tar studenten är du rustad inför framtiden, oavsett om du börjar arbeta direkt eller väljer att läsa vidare på högskola eller universitet.

Med vår gedigna utbildning samt vårt väl inarbetade samarbete med branschen får du som elev en hands-on-upplevelse som öppnar dörrar till en rad olika karriärvägar inom fordonssektorn.
I utbildningen ingår 16-veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Detta är en framtidsbransch för alla som har ett intresse. Arbetsuppgifterna är varierande, man kan arbeta i team, men även självständigt som personlig servicetekniker (PST) där man sköter kundkontakt vad gäller allt från beställning till fakturering.

Utbildningen till fordonstekniker ger många olika vägar inom fordonsbranschen, till exempel reservdelstekniker, personlig servicerådgivare, skadereglerare, med flera. Du blir behörig till yrkeshögskola och vill du läsa på universitet/högskola ges du möjlighet att läsa in den grundläggande behörigheten.

https://www.sebroschyr.se/LFTG/MailView/

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Fordons- och transportprogrammet

Personbil

  • Lärlingsutbildning

Fordons- och transportprogrammet

Personbil

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Fordons- och transportprogrammet

Yrkesintroduktion mot Fordons- och transportprogrammet