Malmö Restaurangskola
På Malmö Restaurangskola får alla ungdomar en chans – vem du än är och var i Skåne du än kommer ifrån. Du får en grundläggande utbildning inom restaurang, bageri och service. Vill du ha ett arbete direkt efter din utbildning är chanserna mycket goda om du har läst på Malmö Restaurangskola.
Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med fokus på restaurang- och livsmedelsbranschens olika inriktningar: matlagning, catering, delikatesser, servering, bageri och charkuteri. Hos oss lär du dig yrket i skarpt läge genom att baka, laga mat och servera i våra två välbesökta restauranger och konditori. I våra moderna restaurangkök och bageri arbetar vi i team – precis som i arbetslivet.
Hos oss är också miljön i fokus. Det gäller både arbetsmiljön och miljön vi hämtar våra råvaror från.
På skolan använder vi den senaste tekniken och pedagogiken. Vi jobbar hårt för att du ska få alla de kunskaper och kompetenser som yrkeslivet efterfrågar. På nationella programmet får du behörighet för att studera vidare på universitet och högskola.
Skolan har mycket goda kontakter med näringslivet i vår region. Därför blir den arbetsplatsförlagda delen av din yrkesutbildning (apl) väl förankrad i verkligheten. Det är inte ovanligt att våra elever erbjuds extra jobb i branschen måndag efter examen.
Utbildningarna hos oss har gott rykte och vi brukar bli engagerade till olika events. Till exempel har våra elever serverat vid nobelmiddagar.
Nationella program
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Kök och servering
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Kök och servering
Introduktionsprogram
Individuellt alternativ
Förstärkt program mot Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Individuellt alternativ
Förstärkt program – Individuellt alternativ