Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

NTI Gymnasiet Lund

Lund
Fristående skola
190 elever

På vårt IT- och teknikprogram får du en utbildning som gör dig redo för framtidens utmaningar. Alla våra lärare har spetskompetens inom sitt område och samarbetar med olika aktörer i samhället.

På NTI Lund finns behöriga kompetenta lärare och en personalgrupp som jobbar nära våra elever för alla ska nå så långt som möjligt och få tre fantastiska år på gymnasiet. Vi är en familjär skola med hög trivsel bland både elever och personal. Läsåret 2024/25 sker all verksamhet i nyligen renoverade och fräscha lokaler som ligger i Sankt Larsparken.

Vår spetskompetens ligger inom it och teknik. I vårt makerspace kan du bland annat skaffa dig praktiska färdigheter inom design, få förståelse för möjligheterna med AI och 3D, bygga robotar och lyfta dig själv till nya nivåer tillsammans med andra. Och i vårt toppmoderna serverlabb har du tillgång till den senaste tekniken och får möjlighet att utveckla och utmana dina IT-kunskaper i en skarp miljö.

Om du dessutom lockas av internationella möten och går IT-programmet eller gymnasieingenjörsprogrammet kan du få möjlighet att göra APL utomlands och ta del av vårt Erasmusprojekt inom hydroponisk odling.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

El- och energiprogrammet

Dator och kommunikationsteknik

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

STARTAR EJ

Teknikprogrammet

Teknikvetenskap