Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

NTI Vetenskapsgymnasiet (Helsingborg)

Helsingborg
Fristående skola
470 elever

Vår skola strävar efter högsta möjliga måluppfyllelse. Vi vill utmana dig för att du ska kunna nå din fulla potential, vara väl förberedd för framtiden och att hela världen ska vara ditt arbetsfält. Vi jobbar hårt för att ge våra elever en riktigt vass utbildningen inom tech, science, design och IT.

Gemenskapen – Vi tror på samarbete över klass- och årskursgränser för att du ska lära känna alla på skolan snabbt och få en bredare förståelse för olika ämnen. Det finns en positiv och familjär stämning på skolan och en mängd elevaktiviteter vilka är med och bidrar till den trygghet och trivsel som kännetecknar vår skola.

Teknik och lokaler – Som elev hos oss får du tillgång till den senaste tekniken inom ditt område och vi är certifierade av Teknikcollege och samarbetar nära med techbranschen. Bland annat har vi ett avancerat makerspace där du kan utforska och utveckla dina kreativa idéer. Dessutom har vi laborationssalar för fysik, kemi, biologi, IT och media som ger dig möjlighet att lära dig i en stimulerande miljö.

Våra lärare – Våra skickliga och erfarna lärare ser er elever, era behov och framförallt er potential, vilket skapar en engagerande inlärningsmiljö. Lärarna finns alltid tillgängliga för eleverna och erbjuder resurspass för den som behöver hjälp eller som vill höja sitt betyg. Vi är stolta över att ha lärare i toppklass.

Internationalisering – Går du IT-programmet kan du göra APL utomlands.

Samarbete – NTI Vetenskapsgymnasiet och NTI Gymnasiet samarbetar.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Profil: Biotech

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

  • Profil: Greentech

Teknikprogrammet

Teknikvetenskap

  • Profil: Biotech
  • Profil: Code