Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Olympiaskolan

Helsingborg
Kommunal skola
300 elever

Känsla för kunskap sedan 1932. Olympiaskolan är gymnasieskolan där du kan känna spår av stolta traditioner när du rör dig i skolans nyrenoverade lokaler. Skolan är för dig som vill upptäcka världen, prova på sådant du aldrig gjort förut, spränga gränser och bli utmanad – på riktigt.

Hållbara kunskaper
Hos oss fyller du din unika ryggsäck med hållbara kunskaper som tar dig framåt och utåt i världen. Våra val ger dig möjligheter att kombinera teori med fältstudier utöver det vanliga.

Lärande på riktigt
Dina lärare är uppdaterade med det senaste så att du får ett lärande på riktigt. De har det extra engagemanget och utvecklar dina talanger kombinerat med modet att leda dig själv och andra. Vi har ett väl utvecklat samarbete med universitet, företag och organisationer. Det ger dig en utbildning förankrad i yrkeslivet.

Språk i fokus
I en globaliserad värld blir språkkunskaper allt viktigare. Olympiaskolan är den enda skolan i nordvästra Skåne som erbjuder humanistiska programmet. Givetvis har också samhällsvetarna möjlighet att välja mellan minst fem moderna språk.

Nyhet
Teknikprogrammet startar hösten 2024 med inriktningen: information- och medieteknik, profil: spelutveckling. Denna profil vänder sig till dig som älskar matematik och programmering. Vi har samarbete både med universitet och företag i spelutvecklingsbranschen.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Barn- och fritidsprogrammet

Pedagogiskt och socialt arbete

Humanistiska programmet

Kultur

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

  • Profil: Journalistik och Psykologi
  • Profil: Kriminologi och Ledarskap
STARTAR EJ

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

  • Profil: Spelutveckling

Introduktionsprogram

Individuellt alternativ

  • Profil: VUXSAM

Programinriktat val mot Barn- och fritidsprogrammet

Språkintroduktion