Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Malmö
Fristående skola
210 elever

Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja jobba, starta eget bolag eller studera vidare på högskola eller universitet. Vi tror på att varva teori med mycket praktik, det ger en helhet i undervisningen.

Vi har en skön stämning på skolan med härlig gemenskap och en trygg studiemiljö där alla blir respekterade för den man är och vill vara. Det är viktigt att du trivs och kan slappna av och när du pluggar och vi tar din arbetsmiljö på största allvar. På vår skola är alla viktiga och vi bryr oss om varandra.

Behöver du jobba i mindre grupp eller för dig själv kan du gå till studieverkstaden, där finns det lärare som kan ge dig extra hjälp och stöd. Vi har en uppskattad restaurang där vi serverar frukost, lunch och fika. Det finns också ett gym och flera pingisbord som ofta används både på idrottslektioner och under raster. Allt för att du ska känna dig som hemma!

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Alla våra program ger dig goda möjligheter till framtida jobb. Vi har fem stora verkstäder och en stor körgård, en lastkaj och många olika lastbilar.

Vi har nära samarbete med många företag i Malmö och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Läs hela skolans presentation

Nationella program

El- och energiprogrammet

Elteknik

  • Profil: Installationselektriker

Fordons- och transportprogrammet

Personbil

Fordons- och transportprogrammet

Transport

STARTAR EJ

Naturbruksprogrammet

Naturturism

VVS- och fastighetsprogrammet

Fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot El- och energiprogrammet

Programinriktat val mot Fordons- och transportprogrammet

Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet

Naturturism

Programinriktat val mot VVS- och fastighetsprogrammet

Yrkesintroduktion mot Fordons- och transportprogrammet

Yrkesintroduktion mot VVS- och fastighetsprogrammet