Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Realgymnasiet Malmö

Malmö
Fristående skola
100 elever

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö! Vi som arbetar här jobbar varje dag för att skapa en exklusiv utbildning för våra elever. Vi siktar högt och blickar framåt för att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev att lyckas i skolan och i framtiden.

Gör det roligt. Lär på riktigt. På Realgymnasiet tror vi på att det du lär dig ska vara roligt och meningsfullt. Vi har naturbruksprogrammet med fyra olika inriktningar: hund, häst, naturturism, sällskapsdjur och djurvård & el-programmet med inriktning dator och kommunikationsteknik. Oavsett vilken inriktning du läser har du en dag i veckan som är profildag då du pluggar din inriktning. Du har även APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på en arbetsplats varje läsår och får omsätta dina kunskaper i ett yrke lämpligt för din profil. Sedan har vi även profilveckor där du läser din inriktning hela veckan en gång per läsår. Utöver det så kopplas även dina gymnasiegemensamma ämnen som matematik och svenska till din profil.

Lär dig för resten av livet. Vi erbjuder kurser du kan läsa till för att få just den behörigheten och kunskapen som du behöver, till exempel matematik 2a och 3c, samhällskunskap och historia. Vi har även ett naturvetenskapligt spår för dig som vill bli till exempel veterinär. Tillsammans med vår koppling till din studieinriktning kan vi på Realgymnasiet hjälpa dig lära för framtiden!

Läs hela skolans presentation

Nationella program

El- och energiprogrammet

Dator och kommunikationsteknik

  • Profil: IT-Tekniker
  • Profil: IT-support

Naturbruksprogrammet

Djurvård

  • Profil: Sällskapsdjur och Djursjukvård
  • Profil: Hund
STARTAR EJ

Naturbruksprogrammet

Hästhållning

  • Profil: Ridning

Naturbruksprogrammet

Naturturism

  • Profil: Naturturism

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot El- och energiprogrammet

Dator och kommunikationsteknik

Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet

Djurvård

STARTAR EJ

Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet

Hästhållning

Programinriktat val mot Naturbruksprogrammet

Naturturism