Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Tegelbruksskolan

Klippan
Kommunal skola
370 elever

Tegelbruksskolan – för dig som bryr dig om din framtid! Yrkesutbildningar med stora jobbmöjligheter direkt efter skolan.

Kunnig personal ser till att du trivs och får med dig rätt kunskaper inför yrkeslivet. Vi är kända för våra duktiga och välutbildade elever! Praktiken är nyckeln till framgång efter skolan – visa upp dina kunskaper, egenskaper och bygg upp ett kontaktnät bland företag i branschen. Erasmus+ ger chans till praktik utomlands.

Bygg- och anläggning är ett praktiskt yrke med stor variation och flera olika inriktningar. Inriktningen anläggningsfordon ger chans till B-kort. El- och energi leder till ett praktiskt yrke som även kräver djupare teoretiska kunskaper. Du får kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, larm och fibernät. Utbildningen är kvalitetssäkrad genom ETG college. Ett godkänt ETG yrkesprov i årskurs tre ger ett yrkescertifikat och eleven kan ta anställning som elektriker utan den obligatoriska lärlingstiden.

Fordon och transport, för arbete i en internationell bransch i mycket snabb utveckling. Du utbildas för ett praktiskt arbete främst med att köra eller reparera olika typer av fordon. Jobben kräver även goda teoretiska kunskaper. Vi utsågs till Årets Transportskola 2019 och utbildar flygplatstekniker med riksintag.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Bygg- och anläggningsprogrammet

Anläggningsfordon

Bygg- och anläggningsprogrammet

Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet

Plåtslageri

El- och energiprogrammet

Elteknik

Fordons- och transportprogrammet

Karosseri och lackering

  • Lärlingsutbildning

Fordons- och transportprogrammet

Lastbil och mobila maskiner

  • Lärlingsutbildning

Fordons- och transportprogrammet

Personbil

Fordons- och transportprogrammet

Transport

Introduktionsprogram

Programinriktat val mot Bygg- och anläggningsprogrammet

Programinriktat val mot Fordons- och transportprogrammet

Yrkesintroduktion mot Bygg- och anläggningsprogrammet

Yrkesintroduktion mot Fordons- och transportprogrammet