Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Thoren Business School Helsingborg

Helsingborg
Fristående skola
500 elever

Thoren Business School hittar du i fräscha lokaler på Södra Kyrkogatan 4 i Helsingborg. Vi utbildar våra elever inför såväl vidare studier som framtidens arbetsliv. Vi arbetar med Ung Företagsamhet, UF, där våra elever får lära sig att starta upp och driva ett eget företag under år två.

Det händer ofta att företag gör beställningar från oss, de beställningarna kallar vi för Case. Då kan det handla om att du som elev ska göra en marknadsundersökning, planera och genomföra en reklamkampanj eller stå för värdskap på olika event. Vi arbetar gärna ämnesöverskridande vilket innebär att två eller flera lärare driver projekt tillsammans med dig som går på skolan. Detta gör studierna verklighetsbaserade och upplevelseinspirerande.

En annan viktig del av lärandet sker genom vårt samarbete med Ung Företagsamhet där elevernas drömmar om eget företag förverkligas. Vår satsning på UF görs tillsammans med Forza of Sweden och 2018 fick vi utmärkelsen "Sveriges bästa UF-skola". Att bedriva UF-företag är något som ingår i alla gymnasieprogram hos oss på Thoren Business School.

På Thoren Business School i Helsingborg erbjuder vi även ett mentorprogram där eleverna i årskurs tre matchas med en mentor från näringslivet. Programmet pågår under ett år och innefattar en seminarieserie med inspirerande föreläsare.

Vi är en lagom stor skola där trivsel och kvalitet går hand i hand. Ett bra bemötande anser vi är både berikande och utvecklande under skoltiden.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

  • Profil: Marknadsföring och reklam
  • Profil: Redovisning och finansiering

Ekonomiprogrammet

Juridik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

  • Profil: Naturentreprenör

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

  • Profil: Samhällsentreprenör