Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Tekniska gymnasiet Lund

Lund
Fristående skola
150 elever

ÄR DU FRAMTIDENS IDÉUTVECKLARE? Gymnasietiden kan bli några av de bästa åren i ditt liv. Vi har alla förutsättningar att ge dig det här hos oss.

Välutbildade och engagerade lärare ser till att din tid här blir meningsfull och spännande. Vi erbjuder dig en skola med god stämning och ett öppet klimat där dina lärare finns tillgängliga för att diskutera både studier och framtid.

Vi jobbar bl.a. ämnesöverskridande och i projektarbeten där flera ämnen integreras. Under din studietid hos oss erbjuder vi olika inspirerande externa föreläsare och studiebesök. Detta helhetstänk gör att du lättare ser den röda tråden i dina studier. Vi har ljusa trevliga lokaler och ett stort och fint labb där alla elever laborerar i kurser som naturkunskap, biologi, fysik, bioteknik samt kemi. I Cisco-labbet fördjupar du dig i datakommunikationens värld.

I KORTHET
• Samarbete med högskolor och näringslivet
• Möjlighet till högskolebehörighet på samtliga program
• Stort intresse för socialt entreprenörskap

Elever som läser vårt Naturvetenskapsprogram eller vårt Teknikprogram har möjlighet till CAE – Cambridge Advance English inom ramen för kursen Engelska 7. Elever som läser vårt El- och energiprogram har möjlighet till Cisco-certifiering vilket innebär att eleverna kostnadsfritt kan avlägga ett eller flera bevis.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

El- och energiprogrammet

Dator och kommunikationsteknik

  • Profil: IT-Webb

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Profil: Biotech
STARTAR EJ

Samhällsvetenskapsprogrammet

Medier information och kommunikation

  • Profil: Mediatech

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

  • Profil: AI