Bokyllor fyllda med böcker i olika färger.
Sök utbildningar

Tekniska Gymnasiet Helsingborg

Helsingborg
Fristående skola
150 elever

Är du framtidens idéutvecklare? Gymnasietiden kan bli några av de bästa åren i ditt liv. Vi har alla förutsättningar att ge dig det här hos oss.

Tekniska Gymnasiet i Helsingborg är en trivsam och innovativ skola med varierande och inspirerande studieformer. Vi ligger också i framkant när det gäller innovativa undervisningsformer där vi vill att du är med och påverkar. Din delaktighet är viktig för oss!

Vi är övertygade om att en mindre skola gör att man känner mer gemenskap samt blir mer engagerad och motiverad. Vi erbjuder dig en skola med god stämning och ett öppet klimat där dina lärare finns tillgängliga och där elevkåren driver många aktiviteter utöver undervisningen. Gå med i kåren eller elevrådet och påverka din skoltid till att bli något alldeles speciellt!

Välutbildade och engagerade lärare ser till att din tid här blir meningsfull och spännande. Vårt mål är att alla elever ska lyckas i skolan varje dag och varje lektion.

Lokalerna är moderna och välutrustade, med bland annat ett stort och fint labb där alla elever laborerar i kurser som biologi, bioteknik och kemi, ett medialabb samt ett maker space för teknikkurser som konstruktion, design och fysik.

Alla elever hos oss har möjlighet till CAE – Cambridge Advance English inom ramen för kursen Engelska 7.

Läs hela skolans presentation

Nationella program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

  • Profil: Biotech

Samhällsvetenskapsprogrammet

Medier information och kommunikation

  • Profil: Media Tech

Teknikprogrammet

Design och produktutveckling

  • Profil: Design

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

  • Profil: Al