Hoppa till huvudinnehåll
Group Created with Sketch.
Böcker

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kök och servering

Hvilan Gymnasium – Kabbarp

Läs mer på skolans hemsida

Om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Nyhet! Nu ger alla 18 nationella program grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Innehåll

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är ett viktigt inslag i utbildningen. En del skolor erbjuder programmet som lärlingsutbildning. Du får samma kunskaper men gör minst hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser.

Mer info om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om inriktningen kök och servering

Du får lära dig om matlagning i offentlig och privat restaurangverksamhet samt servering och bararbete. Du får lära dig planera inköp och sammanställa matsedlar. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock eller servitris/servitör.